Flexibiliteit en efficiëntie in de metaalsector

Meegaan met de tijd is essentieel. Flexibiliteit, innovatie en efficiëntie is een vereiste om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar het verkorten van de time to market, productie in kleine oplages en verduurzaming van het productieproces. Slimme systemen en technologieën met de juiste ondersteuning dragen bij aan het succes van de metaalsector. Lees meer over IT voor de metaalindustrie.

Innovatie in de hele onderneming

Sneller, beter, flexibeler: de eisen van uw klanten worden steeds hoger. Innovatie stopt voor de metaalindustrie daarom nooit. Groei in de metaalindustrie door te investeren in IT. Zo groeit uw sector mee met de vraag van de klant. Om perfect aan te sluiten op die vraag is het slim om de behoeftes van klanten in de gaten te houden. Wat hebben zij nodig en waar kan het verschil worden gemaakt?

Business Intelligence

Een goed en duidelijk inzicht in je werkomgeving is natuurlijk van belang. Je wilt weten of alles loopt zoals het hoort te lopen en hiervoor heb je up-to-date informatie voor nodig. Met de handige Business Intelligence (BI)-tool van TCA is dit mogelijk. Lees meer.

Cloud is key

 

Bedrijven wordt gevraagd steeds sneller te reageren op flexibele klantvraag. Met de flexibele Cloud omgeving van TCA heeft u een solide infrastructuur, die zorgt voor betrokkenheid in de organisatie en vereenvoudiging van bedrijfsprocessen. Lees meer.

Smart industrie

Slimme ICT-systemen en automatisering van de werkvloer zijn onmisbare elementen in de Smart industrie. Deze moeten bijdragen aan procesverbetering in de industrie en het werk van de mens gemakkelijker maken door efficiënter te werken. Lees meer.

“Van leverancier tot ontwikkelpartner: zo ben je minder makkelijk in te wisselen door je concurrent.”

Volgens de laatste cijfers daalt het productievolume, terwijl het aantal bedrijven in de metaalindustrie stijgt. Wanneer de markt krimpt en het aantal leveranciers toeneemt, zullen veen bedrijven concurreren op prijs. Daardoor gaan klanten regelmatig wisselen van toeleverancier. Ondertussen worden seriegroottes kleiner en veranderen de wensen van klanten sneller. Door flexibel met je productieproces om te gaan, speel je in op deze veranderende klantvraag. Je laat daardoor zien dat je niet alleen een toeleverancier bent, maar ook een partner die meedenkt en gaat voor het beste resultaat. Zo zorg je voor toegevoegde waarde, maak je jezelf onmisbaar en krijg je er trouwe klanten voor terug.

Voor de ontwerper

De werkvoorbereiders, ontwerpers moeten hun ontwerpen makkelijk kunnen maken en deze snel moeten kunnen delen met andere betrokkenen. Met de grafische werkplekken in de Cloud van TCA is het mogelijk om 2D en 3D ontwerpen te maken en met de betrokkenen te delen.

Voor de financieel verantwoordelijke

Snel en veilig kunnen werken. (privacy) gevoelige (financiële) gegevens worden elke dag verwerkt en dus mag de veiligheid niet uit het oog verloren worden. Met het gepersonaliseerde BI dashboard heeft u in één oogopslag de beschikking over de laatste financiële cijfers.

Voor de productiemanager

Voor de mensen die op de productie afdeling werken is de samenwerking met andere afdelingen essentieel. Een vereiste hiervoor is één geïntegreerd systeem, waarbij de productiemanager kan beschikken over de meest recente informatie.

Werken met grafische applicaties vanuit de cloud, kan dat?

Ja dat kan. Tot op heden ging het gebruik van grafische workstations gepaard met hoge investeringen, security risico’s en beheerlast. Dat is nu verleden tijd met de GPU cloudwerkplek van TCA. Speciaal ontworpen voor de industrie, is het nu mogelijk grafische applicaties te gebruiken op elke gewenste werklocatie. Een zakelijke laptop, tablet of uw thuiscomputer is al voldoende om zware applicaties zoals Autodesk 3ds, AutoCAD, Revit, Solidworks, Fusion 360, Inventor, Rhino en Solid Edge op een laagdrempelige manier beschikbaar te stellen.

Business Intelligence geeft u de mogelijkheid om trends en verbanden te ontdekken tussen verschillende soorten data, te zien hoe processen verlopen zodat deze kunnen worden verbeterd. Veel beslissingen worden genomen op basis van onderbuikgevoel in plaats van op harde feiten en cijfers. Dat leidt tot onnodige (faal)kosten. Met BI kunt u beter geïnformeerde beslissingen nemen, voorspellingen doen en proactief en preventief in spelen op veranderingen.

Het klinkt natuurlijk allemaal heel gunstig, maar hoe zet u dit praktisch in? TCA biedt u een BI omgeving geïntegreerd in uw digitale werkplek. Het mooie is dat de informatie die wordt weergegeven personaliseerbaar is voor uw specifieke rol binnen de organisatie, zodat alleen informatie wordt getoond die voor u relevant is.

Cloud is key, de juiste IT voor de metaalindustrie. Door Integraal te gaan opereren kan de complexiteit worden verminderd. Dat leidt tot een betere afstemming tussen klant, verkoop en productie over vraagvoorspelling en productieplanning en een betere afstemming tussen leverancier, inkoop en productie over grondstoffeninkoop.

De verschillende afdelingen werken echter vaak nog te geïsoleerd, wat leidt tot sub optimalisaties. Dit wordt nog eens verergerd doordat veel van de beschikbare IT voor de metaalindustrie niet is doorontwikkeld en meegegroeid met de steeds complexer wordende operatie. Met de flexibele Cloud omgeving van TCA heeft u 24/7 beschikking over een solide infrastructuur, waar al uw IT-systemen optimaal op elkaar zijn afgestemd.

Smart Industrie

De digitalisering in de markt zorgt ervoor dat bedrijven steeds sneller moeten reageren op flexibele klantvraag. Vaak wordt dit tegengewerkt door de toenemende complexiteit. De ‘winning combination’ is een productiebedrijf dat grote innovatiekracht en sterke service koppelt aan efficiënte productieprocessen met snelle responsetijden, korte doorlooptijden en een gering beslag op werkkapitaal.

Ondersteuning met slimme IT voor de metaalindustrie en borging van kennis over uw organisatie zijn daarvoor noodzakelijke voorwaarden. Om optimaal te kunnen profiteren is kennis van uw branche namelijk essentieel. Daar biedt TCA u de toegevoegde waarde. integratie van bedrijfsprocessen, ondersteuning in het behalen van uw doelstellingen en zorgen voor een betrouwbare en flexibele IT infrastructuur.

FIELDLABS

Fieldlabs zijn praktijkomgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen doelgericht Smart Industry oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren alsmede een omgeving waarin mensen deze oplossingen leren toe te passen. Momenteel zijn 31 Smart Industry Fieldlabs actief. Meer informatie over het aanvragen van een Fieldlab en inzicht in de bestaande Fieldlabs zijn te vinden het Smart Industry Platform.

De beste oplossingen voor het MKB

TCA Cloud oplossingen zijn flexibel en op maat in te zetten voor iedere organisatie. Wij begrijpen namelijk dat iedere organisatie andere behoeften heeft. Onze oplossingen bestaan uit gestandaardiseerde technische modules gecombineerd met de voor u benodigde project en managed services. Van backoffice-, tot fiancieel medewerker tot een volledige grafische (GPU) desktop in de cloud.

Managed Services van TCA wordt aangeboden via het centrale Network Operations Center (NOC) Dashboard. Uw beheeromgeving voor toegang tot uw (cloud)infrastructuur en Managed Services functionaliteiten. Het dashboard biedt 24/7 overzicht, status en performance van uw (cloud)infrastructuur.

VoIP van TCA is makkelijk én het bespaart kosten. Schakel eenvoudig tussen zowel vaste als mobiele telefonie en Teams. Van een handige receptie-functie, het instellen van wachtrijen tot het bellen vanuit meer dan 300 applicaties. Alles is mogelijk met VoIP van TCA.

Zakelijk Internet is de schakel tussen u en uw klanten. Daarbij moet probleemloos internetten vanzelfsprekend zijn. Immers, vrijwel alles gaat over het internet, van kassasystemen, Cloud werkplekken, VoIP aansluitingen, alarm- & camerabewaking, narrowcasting, printen, online vergaderingen tot bedrijfsspecifieke applicaties.

Q

Gratis uitproberen

Mijn gegevens

Opmerkingen en suggesties

Indien u op een specifiek datum en tijd teruggebeld wilt worden, geef dit hieronder aan:

Q

Contact mij

Mijn gegevens

Opmerkingen en suggesties

Indien u op een specifiek datum en tijd teruggebeld wilt worden, geef dit hieronder aan:

Q

Whitepaper Metaalbewerkingsindustrie

U ontvangt de Whitepaper in de inbox van uw opgegeven e-mailadres.

Q

Onze Cloud werkplek achter de schermen

U ontvangt de Whitepaper in de inbox van uw opgegeven e-mailadres.