Cybersecurity

Helemaal voorkomen kan niet. Cybersecurity is een kat-en-muis spel waarbij de cybercrimineel steeds nieuwe invalshoeken bedenkt zodra u zich beter beschermt. Daarom is het belangrijk dat u doorlopend werk maakt van uw online veiligheid. Hoe kunt u zelf uw online veiligheid op orde brengen?

Basisveiligheid

Bij de basisveiligheid begint de weerbaarheid tegen cybercriminelen.  Cybercrime vraagt weliswaar om specialistische kennis, maar ondernemers kunnen zelf ook gemakkelijk al veel doen om cybercriminelen minder kans te geven. Updates, sterke wachtwoorden, goede antivirussoftware en back-ups zijn heel belangrijk.

Dataveiligheid onder medewerkers

Zorg voor bewustwording onder uw medewerkers. Informeer uw medewerkers regelmatig over de gevolgen van het onveilige gebruik van ICT. Het dagelijkse werk is zo vanzelfsprekend dat er automatisch vanuit wordt gegaan dat het dan ook veilig gebeurt.

Vertrouwen? Doe de securitycheck!

Bedrijven kunnen niet altijd vertrouwen op de veiligheid van de producten die ze kopen, de diensten die ze afnemen of de software waarmee bijvoorbeeld de boekhouding wordt gedaan. Reputatieverlies, onderbreking van de continuïteit, hoge kosten is het gevolg. Vertrouwen is goed, maar controle is beter. Weet u hoe het gesteld is met uw cyberveiligheid? Onze gratis check biedt u inzicht. Met een online assessment, ontvangt u binnen 48 uur een persoonlijk rapport over uw cybersecurity.

Q

Securitycheck

Veel mis in Nederlandse cybersecurity, zelfs geen verweer tegen simpele hacks

NOS ga naar artikel

Veel Nederlandse organisaties kunnen niet eens de meest basale digitale aanvallen afweren, omdat ze hun beveiliging niet op orde hebben. Veel bedrijven en organisaties denken onterecht dat ze geen slachtoffer worden. Ook hebben ze veel vertrouwen in hun ICT leverancier. Daarbij vergeten veel bedrijven goede afspraken te maken, de juiste overeenkomsten te sluiten en aan te sluiten met de geldende wetgeving. Het risico is namelijk erg groot om slachtoffer te worden van criminelen die het niet per se op hen gemunt hebben, maar gewoon een willekeurig slachtoffer zoeken.

Uw medewerker; kernonderdeel van uw dataveiligheid

Natuurlijk beschermt u uw bedrijfsgegevens. U zorgt ervoor dat technische maatregelen, zoals antivirus, firewalls, IDS/IPS op orde zijn. Daarom gaan cybercriminelen steeds vaker op zoek naar de zwakste schakel in de beveiliging van uw bedrijfsgegevens: de mens.

Uw medewerkers zijn voor opportunistische hackers een gemakkelijk aanvalspunt. Uw medewerkers vormen voor opportunistische hackers vaak een makkelijk aanvalspunt. In de online Awareness training van TCA, worden uw medewerkers een jaar lang getraind en geïnformeerd. Een gewaarschuwd mens telt voor twee en dit verkleint de kans op datalekken aanzienlijk. Door op tijd de aanval te herkennen wordt verdere schade voorkomen. We maken en houden uw hele organisatie digi-bewust.

Alledaagse dataveiligheid activiteiten waar we niet bij stilstaan

Wij helpen u om digitale bedreigingen zoveel mogelijk uit te sluiten. Waarom? Als u te maken krijgt met digitale bedreigingen kan dit erg veel tijd en geld kosten. Hoe wij dit doen? Samen met u kijken wij naar de procesmatige en procedurele activiteiten die uitgevoerd dienen te worden. Wij doen er alles aan om u te laten werken in een continue en veilige digitale omgeving. Er zijn niet alleen digitale bedreigingen, maar menselijke fouten kunnen ook de digitale veiligheid van uw organisatie in gevaar brengen. Meer weten over alledaagse activiteiten waar vrijwel niet bij stil wordt gestaan? download dan onze White paper.

Q

Beveiligingsbeleid Whitepaper

U ontvangt de Whitepaper in de inbox van uw opgegeven e-mailadres.

Alledaagse dataveiligheid activiteiten waar we niet bij stilstaan

Identity & access management (IAM), in het Nederlands Identiteits- & toegangsbeheer, verzorgt de processen binnen een organisatie die zich richten op het administreren en beheren van gebruikers en resources in het netwerk inclusief de toegangscontrole van de gebruikers op applicaties en systemen. IAM zorgt er feitelijk voor dat de juiste mensen en functies in uw organisatie toegang hebben tot de tools die ze nodig hebben om hun werk te doen. Centraal beheer van identiteiten wordt met IAM eenvoudiger gemaakt. Uw gebruikers maken gebruik van één toegangsportaal en 1 identiteit om in te loggen op bedrijfstoegekende (SaaS) applicaties. IAM synchroniseert de gebruikersgegevens met de bedrijfs-applicaties en uw HR beheert de actualiteit van de identiteiten.

IAM:

  • zorgt voor verregaande beveiliging en verhoogd de compliance
  • verhoogd de productiviteit van de werknemers
  • biedt vereenvoudiging in de provisioning van gebruikers en selfservice

Multifactor Authenticatie MFA

Multi-Factor Authentication (MFA) is een veiligheidscontrole waarbij gebruikers hun identiteit moeten verifiëren door meerdere bewijsstukken aan te leveren voordat ze toegang krijgen tot een apparaat of applicatie. Met MFA controleer je dus of de gebruiker daadwerkelijk een gevalideerde gebruiker is die toegang probeert te krijgen of dat het een malafide gebruiker is die inlog-gegevens heeft gestolen.

Met MFA bewijst u uw identiteit door een combinatie van minimaal twee van de volgende factoren:

  • Iets wat je kent, een wachtwoord of pincode
  • Iets wat je hebt, bijvoorbeeld een pinpas, smartcard, smartphone of laptop
  • Iets wat je bent, bijvoorbeeld via een biometrisch kenmerk zoals een vingerafdruk

Veilig werken op kantoor en thuis

De nachtmerrie van iedere ondernemer: uw bedrijfsgegevens gekaapt, uw computer geblokkeerd, gevoelige informatie op straat of misbruikt door kwaadwillende partijen. Beveilig met een antivirus pakket uw digitale voordeur tegen mensen die uw gegevens willen stelen of misbruik ervan willen maken. Goede en up-to-date (beveiligings)software en applicaties voor uw computersystemen én alle andere apparaten is namelijk cruciaal bij de beveiliging van uw netwerk. Denk daarbij aan modems, routers, printers, smartphones. Kortom: alle apparaten die met internet verbonden zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor privé apparaten die zakelijk gebruikt worden. Bent u op de hoogte welke privé-apparaten toegang hebben tot uw bedrijfsnetwerk?

Out of the box

Eerst een gratis hardware check

De eerste 30 dagen gratis uitproberen

Binnen 1 dag geregeld

Altijd veilig werken

Eenvoudig up- & downgraden

Een waardevolle aanvulling: De Cybersecurity verzekering

Cybercriminaliteit komt steeds vaker voor bij uiteenlopende bedrijven. Het is komt niet alleen voor bij multinationals. Een bakker met een gehackte kassa, een bouwbedrijf waar digitale tekeningen worden gestolen of een notaris waarvan het klantenbestand op straat komt te liggen. Ook uw onderneming kan hiermee te maken krijgen als u onvoldoende aandacht hebt voor cyber- & databeveiliging. Als ICT bedrijf zorgen wij in technische zin voor een optimaal beschermde werkomgeving, bieden wij trainingen in de vorm van Cybersecurity awareness en monitoren wij uw netwerk.

Waarom dan toch een cybersecurityverzekering?  Goed beschermd is geen garantie dat u niet getroffen kan worden door cybercriminelen. Een cybersecurity verzekering is dan een mooie aanvulling en het beschermt uw bedrijf tegen de gevolgen van cybercriminaliteit. Ook omzetverlies als je netwerk bijvoorbeeld lang onbereikbaar is, herstelwerkzaamheden en de kosten om imagoschade te herstellen, alsmede schade aan derden zijn dan gedekt.

Wachtwoorden

Sterke wachtwoorden voor alle medewerkers en voor alle apparaten. Routers hebben bijvoorbeeld standaard wachtwoorden (‘admin’ en ‘welkom01’) die op internet te vinden zijn. Krijgt een medewerker een nieuwe router, dan moet dus direct een persoonlijk wachtwoord worden ingesteld.

Databeveiliging op uw website

Beveilig de website en webshop met een SSL-certificaat zodat data versleuteld verstuurd wordt. Zorg ervoor dat de websitesoftware altijd up-to-date is en beperk het aantal inlogpogingen. U kunt automatisch IP-adressen blokkeren die kort na elkaar fout inloggen.

Afsluiten van systemen

De laptop in de slaapstand zodat u morgen direct weer verder kunt? Liever niet. Met het volledig afsluiten van systemen verhoogt u de veiligheid. Overigens kunnen apparaten vaak niet (automatisch) updaten als deze in de slaapstand staat.

Versleutel alle data

Met encryptie van data zorgt u voor extra beveiliging. Versleutel de gegevens op harde schijven en de data die u verstuurt. Dat kan met een VPN-verbinding (Virtual Private Network), met SharePoint of bijvoorbeeld Content collaboration van Citrix. Derden software zoals Cryptshare bieden ook de mogelijkheid om data versleuteld met elkaar te delen.

Extensies zichtbaar maken

Zet de optie ‘extensies voor bekende bestandtypen verbergen’ uit in de mapopties van Windows Verkenner. Zo kunt u makkelijker kwaadaardige bestanden herkennen. Klik sowieso niet op toegestuurde of gedownloade bestanden met de extensie ‘.exe’, ‘.vbs’ en ‘.scr’. Cryptolockers maken hier dankbaar gebruik van.

Maak een back-up

Back-ups van (vitale) bestanden in de cloud en offline. Met een back-up van uw software, bestanden, site en databases kunt u na een crash of cyberaanval weer snel aan de slag. Basisregel is werken in de productiedata, back-up op een plek voor snelle restore en decentrale back-up voor extra zekerheid.

De beste oplossingen voor het MKB

TCA Cloud oplossingen zijn flexibel en op maat in te zetten voor iedere organisatie. Wij begrijpen namelijk dat iedere organisatie andere behoeften heeft. Onze oplossingen bestaan uit gestandaardiseerde technische modules gecombineerd met de voor u benodigde project en managed services. Van backoffice-, tot fiancieel medewerker tot een volledige grafische (GPU) desktop in de cloud.

Managed Services van TCA wordt aangeboden via het centrale Network Operations Center (NOC) Dashboard. Uw beheeromgeving voor toegang tot uw (cloud)infrastructuur en Managed Services functionaliteiten. Het dashboard biedt 24/7 overzicht, status en performance van uw (cloud)infrastructuur.

VoIP van TCA is makkelijk én het bespaart kosten. Schakel eenvoudig tussen zowel vaste als mobiele telefonie en Teams. Van een handige receptie-functie, het instellen van wachtrijen tot het bellen vanuit meer dan 300 applicaties. Alles is mogelijk met VoIP van TCA.

Zakelijk Internet is de schakel tussen u en uw klanten. Daarbij moet probleemloos internetten vanzelfsprekend zijn. Immers, vrijwel alles gaat over het internet, van kassasystemen, Cloud werkplekken, VoIP aansluitingen, alarm- & camerabewaking, narrowcasting, printen, online vergaderingen tot bedrijfsspecifieke applicaties.