Van Leverancier naar Adviseur en Partner

De digitale revolutie

Toen ik, Albert Spanjer 24 jaar geleden begon met TCA, had ik nooit verwacht terecht te komen in één van de grootste, maar ook gevaarlijkste revoluties aller tijden: de digitale. En nu? Staat digitale veiligheid bij veel bedrijven hoog op de agenda. Samen veilig online werken, dat is de basis voor succesverhalen! Veilig werken klinkt voor de hand liggend, in de praktijk blijkt dit helaas niet altijd het geval. Ondanks dat ik dagelijks bezig ben met digitale veiligheid, maak ook ik fouten. Gelukkig word ik door onze securitydesk geattendeerd op mijn fouten én beschermen ze onze bedrijfsdata 24/7. Wist u dat gemakzucht en onwetendheid in de top 5 staan van oorzaken van dataverlies?

Staat u stil bij de digitale gevaren?

Regelmatig ontbreekt het besef dat het bij bedrijfsgegevens vaak gaat om vertrouwelijke informatie. Even snel een document of spreadsheet versturen met gevoelige informatie of opslaan op een incorrecte locatie is eerder regel dan uitzondering.

Softwarelicentiebeheer & procesoptimalisatie

Daarnaast wordt het softwarelicentiebeheer steeds ingewikkelder. Dagelijks wordt er met veel licenties gewerkt, waardoor het overzicht weleens uit het oog wordt verloren. Wij kunnen uw licenties beheren, bewaken en onderhouden, waardoor u altijd up-to-date bent én kosten bespaart. Ook kunnen de operationele processen binnen veel organisaties verbeterd worden. Als de processen goed zijn ingericht, zal vrijwel altijd de productiviteit van medewerkers stijgen.

Verantwoordelijk & vertrouwen

Verwar ook vertrouwen in uw ICT-dienstverlener niet met een adequaat en goed geïmplementeerd beveiligingsbeleid. Heeft u afspraken gemaakt in het geval zich een calamiteit voordoet? Weet u wat strikt genomen de verantwoordelijkheden van u en uw ICT-dienstverlener zijn? Wie is er aansprakelijk voor een aanval met gijzelsoftware, datalekken of gemiste omzet? 24 uur offline kan al aanzienlijke gevolgen hebben.

Veilig werken hoeft niet duur te zijn

Voor minder kosten dan u waarschijnlijk verwacht, heeft u een beveiligingsbeleid waar alles technisch én organisatorisch tiptop is geregeld. Dus waarom risico’s lopen? Wilt u graag kennismaken met onze werkwijze of ontdekken wat de mogelijkheden voor uw organisatie zijn?